Despre

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, înfiinţat în 2006, cel mai  important festival de film de animaţie din România şi singurul din Bucureşti, a devenit, pe parcursul ultimilor cinci ani, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Capitala României şi unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animaţie din Europa Centrală şi de Est. Adunând, pe parcursul primelor cinci ediţii, peste 50.000 de spectatori şi proiectând peste 1.800 de filme de animaţie (lung şi scurt metraj, videoclipuri muzicale şi clipuri publicitare), Anim'est este festivalul de film cu cea mai spectaculoasă creştere în rândul publicului bucureştean.

Invitaţi la proiecţiile, workshopurile, seminariile Anim'est au fost, pe parcursul primelor patru ediţii, animatori precum Bill Plympton, John Dilworth, Shane Acker (nominalizaţi la Premiul Oscar), Mike Reiss (scenarist şi co-producător fondator The Simpsons), Georges Schwizgebel, Hayo Freitag, Juan Pablo Zaramella, Joan C. Gratz (câştigătoare a Premiului Oscar), Phil Mulloy, Mirai Mizue sau românii Ion Truică (selecţionat în competiţia Festivalului de la Cannes), Luminiţa Cazacu, Zeno Bogdănescu şi Isabela Petraşincu – distinşi cu Premiul anim'est pentru Întreaga Activitate – sau Mihai Bădică.

Misiunea Anim'est de resuscitare şi promovare a filmului de animaţie se face simţită prin premiile şi participările la festivaluri şi evenimente de film din România şi de peste hotare, obţinute de animatori debutanţi în competiţiile festivalului bucureştean.

Începând cu ediţia a patra a festivalului (2009), Anim'est a organizat pentru prima dată un eveniment unic în peisajul festivalier din România – Creepy Animation Night – o noapte întreagă de proiecţii şi muzică live cu animaţii provocatoare – bizare, horror sau thriller.

Începând cu ediţia a şasea a festivalului (2011), Anim'est organizează o ediţie specială la Chişinău.