Workshop pentru tineri la Anim'est Chișinău

Cum spuneam de fiecare dată, Festivalul Internațional de Animație Anim'est este pentru toate vârstele. După două ediții reușite de workshop-uri de animație pentru copii, Anim'est organizează la Chișinău unul și pentru adolescenți. 

Participanții vor fi învăța de la Luiz Stockler, un animator și ilustrator galezo-brazilian, stabilit în Londra. ce presupune tehnica pixilation, un procedeu stop-motion unde actori vii sunt folosiți ca subiect într-un film de animație. Luiz Stockler este absolvent al Universității din Wales, Newport și Royal College of Art. Lucrările acestuia sunt apreciate de Societatea Regală de Televiziune și premiile Adobe Achievement. Filmele sale au fost prezentate și premiate în festivaluri din întreaga lume, inclusiv în Stuttgart, Slamdance și Zagreb. În lista de clienți ai animatorului se numără Red Bull, Harvard Business Review, CBBC, School of Life și Made 2 Measure.

Pentru a participa la workshopul ținut de Luiz Stockler, tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 18 ani trebuie să explice în câteva rânduri de ce-și doresc să participe și să le trimite pe adresa ion@estenest.ro. 

Workshop-urile vor avea loc în incinta Centrului Cultural German Akzente (str. Sfatul Țării 18), pe 29 şi 30 octombrie. Acestea vor dura 4 ore- sâmbăta şi 3 ore - duminică. Workshop-urile vor fi ţinute în engleză, tinerii care nu cunosc foarte bine limba engleză vor fi ajutați de voluntarii Festivalului.

 

P.S. Copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani pot participa la wokrshopurile de animație ținute de animatorul Serghei Chiviriga. Workshop-urile vor avea loc pe durata festivalului, la Alianța Franceză. Doritorii (sau părinții lor) sunt rugați să ne trimită un mail cu datele personale pe emailul ion@estenest.ro, până pe data de 21 octombrie.