Palmaresul Anim’est 2012

La cea de-a doua ediție a Anim’est Chișinău, spectatorii sunt invitați la un program special compus din filmele câștigătoare ale celei de-a șaptea ediții a festivalului care a avut loc în perioada 5-14 oct la București.  Proiecția va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 16:00.

Pe lângă palmaresul Anim’est 2012, vor mai putea fi urmarite și filmele din competiția românească (vineri, 2  noiembrie, ora 18:00) precum și din cea de videoclip&advertising (vineri, 2 noi, ora 22:30, duminică, 4 noiembrie, ora 22:30).

Nu mai puţin de 21 de titluri s-au regăsit în competiţia naţională. Doi dintre animatorii care au concurat anul trecut în această secţiune au revenit– Andra Berilă, cu Cloudman şi Török Tihamer cu Playground. Codrin Iftodi, monteurul deja celebrului Outrageously Disco, s-a aflat în competiție cu Mobilfonul / The Mobilphone. Câștigătorul competiției de anul acesta a fost Hunger (r. Alexei Pătrașcu)

Competiţia de videoclip&advertising prezintă 25 de clipuri animate şi 11 spoturi. Vor fi difuzate cele mai noi clipuri Gotye, Parov Stelar, Le Peuple de l’herbe, Louise Attaque sau chiar Grinderman, noua trupă a lui Nick Cave. Clipul piesei „Don’t Worry, We’ll Be Watching” - Gotye a fost selectat anul acesta în festivaluri mari, ca Annecy sau Berlin. Tot de la Annecy vine şi clipul polonez „Pirate’s Life” We Cut Corners, iar animaţia franceză pentru „Do I Have Power” Timber Timbre a concurat la Clermont-Ferrand şi Tribeca. Competiţia include şi un clip împotria violării drepturilor cetăţenilor realizat pentru Amnesty International sau reclame ale unor companii ca Avira, Nespresso, Toyota şi Căile Ferate Franceze.