Vizionează filme online
Cinema virtual
editia a 10-a
19-22 noiembrie 2020 ONLINE EDITION

Tricky Women

TRICKY WOMEN/TRICKY REALITIES ocupă un loc unic în peisajul festivalier internațional. Este primul și singul festival de film ce reunește exclusiv filme de animație realizate de femei. Nu este o coincidență că festivalul are loc anual în luna martie, în jurul datei la care se sărbătorește Ziua Internațională a Femeii. Prezintă filme care deschid ochii, care fac invizibilul vizibil, care vorbesc despre lucruri greu de exprimat, care ne ajută să înțelegem puncte de vedere mai puțin obișnuite. Misiunea festivalului este aceea de a face accesibile filmele făcute de femei unui public cât mai larg.

Selecția prezentată la Animest acoperă o varietate de teme. Unele sunt documentare revelatoare precum Tailor, un film emoționant despre experiențele persoanelor transgender, altele, precum You’re Overreacting și If I Were a Man, aduc în prim-plan stereotipiile despre masculinitate și feminitate și modul în care ne opunem lor.

Altele sunt filme mai degrabă abstracte, precum Average Happiness, care se folosește de statistici și diagrame în mod artistic, sau Measuring the Distance, care explorează spațiul și segregarea socială.

Sunt și filme care v-ar putea smulge câteva lacrimi, cum este The Outlander, care spune povestea unui elefant singuratic adus în Europa în secolul al XVI-lea, sau Girl in the Hallway, o poveste înfiorătoare despre o fetiță dispărută, un semnal de alarmă la adresa asasinării femeilor.

Selecția filmelor și prezentarea festivalului sunt semnate de Waltraud Grausgruber, directoarea și co-fondatoarea festivalului.

Reprezentatii