Workshop de animație pentru copii, la Chișinău

În cadrul workshopului, timp de câte două ore pe zi, picii vor avea ocazia să descopere secretele animației fiind ghidați de Vasile Alboiu, un artist grafic, vizual, producător, scenograf și regizor.

Anul trecut, acesta a mai susținut un workshop de animație pentru 13 copii, care au învățat tehnica stop-motion, în cadrul Anim'est 2015 Chișinău. Drept rezultat, micii participanți și, mai nou, tinerii animatori au devenit autori a trei scurtmetraje de animație, care au fost rulate pe marele ecran, la Cinema Odeon, în cadrul Minimest.

Acestea pot fi vizionate aici:

https://www.youtube.com/watch?v=irFWNv1Qrgg

https://www.youtube.com/watch?v=z3VWk1jf6Tw

https://www.youtube.com/watch?v=CoKeTbz6jKU

Atelierele din acest an vor avea loc în perioada 26-30 octombrie, între orele 15:00 și 17:00 zilnic, în incinta Alianței Franceze ( str. Sf. Țării 18, et. 3). Fiecare atelier va dura câte o zi.

La workshop sunt invitați să aplice copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. Picii trebuie să deseneze un personaj inventat de ei, să-i facă o poză și, alături de o scurtă descriere a acestuia, s-o trimită pe adresa maria@animest.ro, incluzând în subiectul mesajului textul Workshop Minimest Chișinău. Copii pot trimite aplicațiile în perioada 14-25 octombrie.

Până acum, în cadrul Anim’est, au mai fost organizate peste 20 workshop-uri pentru copii și tineri animatori, dar şi zeci de masterclass-uri. Iar începând cu 2011, are loc și un atelier extins în afara festivalului, Animation Worksheep, destinat tinerilor animatori din România şi Republica Moldova. Mai mult, Anim’est vrea să extindă această platforma educaţională, astfel încât Animation Worksheep să devină un atelier permanent de film de animaţie, cu training-uri, masterclass-uri şi workshop-uri pe întreg parcursul anului.